Afvallen met paddenstoelen, kan dat?

Leestijd: 2 minuten
Kent u dat probleem, dat de kilo’s er makkelijker aan komen maar er afgaan ho maar! Na van alles te hebben geprobeerd, ben ik mij eens gaan verdiepen in de mogelijkheden die medicinale paddenstoelen zouden kunnen bieden. Wat blijkt er zijn paddenstoelen die daar uitermate geschikt voor zijn. Onderstaand licht ik er een paar uit. Neem bijvoorbeeld de Reishi-paddenstoelen. Door het eten van deze paddenstoelen word je stofwisseling verhoogd, wat helpt om vet kwijt te raken en door meer calorieën te verbranden. Het voordeel van het gebruik van deze paddenstoelen is dat het gelijk ook helpt om het lichaam te ontdoen van ongewenste gifstoffen en vet. Ook dat helpt weer bij de strijd tegen de kilo’s.

Kent u dat probleem, dat de kilo’s er makkelijker aan komen maar er afgaan ho maar!

 

Na van alles te hebben geprobeerd, ben ik mij eens gaan verdiepen in de mogelijkheden die medicinale paddenstoelen zouden kunnen bieden. Wat blijkt er zijn paddenstoelen die daar uitermate geschikt voor zijn. Onderstaand licht ik er een paar uit.

 

Neem bijvoorbeeld de Reishi-paddenstoelen. Door het eten van deze paddenstoelen word je stofwisseling verhoogd, wat helpt om vet kwijt te raken en door meer calorieën te verbranden. Het voordeel van het gebruik van deze paddenstoelen is dat het gelijk ook helpt om het lichaam te ontdoen van ongewenste gifstoffen en vet. Ook dat helpt weer bij de strijd tegen de kilo’s.

 

Naast de Reishi-paddenstoelen kennen we ook de Maitake-paddenstoel. Deze paddenstoel stimuleert niet alleen gewichtsverlies, maar verlaagt ook de bloedsuikerspiegel. Dat laatste helpt weer bij het afvallen door de suikerpieken te verminderen (het hunkeren naar zoete snacks).

 

En last but not least hebben we nog de Cordyceps. Atleten beweren dat deze paddenstoelen hun energieniveau, door verbeterde zuurstofbinding tot op celniveau in het menselijk lichaam, en hun uithoudingsvermogen verhogen. Tja en als je dat helpt, dan kun je langer presteren en dus meer verbranden.

Duidelijk is dus dat bovenstaande paddenstoelen op zichzelf al meehelpen om af te vallen door het stofwisselingsproces, het suikerspiegelgehalte en/of het energieniveau en uithoudingsvermogen te beïnvloeden. Maar dan is er nog iets wat meespeelt, zo lees ik, en dat is dat paddenstoelen een goede vervanging zijn voor het eten van vlees. Tja en minder vlees kan zeker ook geen kwaad bij een gevarieerde levensstijl.

 

Ik weet niet hoe het met u zit, maar ik ben om, kom maar op met die paddenstoelen!

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
Pinterest

Niet uitgelezen? Zie deze berichten!

Krachtpatsers! Paddenstoelen: Lekker én Gezond!

Paddenstoelen zijn culinaire wonderen en een powerhouse van gezondheid, rijk aan essentiële voedingsstoffen zoals vezels, antioxidanten, en vitamines. Ze bevorderen een goed humeur en sterke botten met Vitamine D, verhogen energie met B-vitamines, en ondersteunen hartgezondheid en immuunsysteem, erkend in de Traditionele Chinese Geneeskunde.

Lees verder >

Zomer naar herfst

Als de zomer plaatsmaakt voor de herfst, komen verkoudheid en griep vaak om de hoek kijken. Het is eigenlijk elk jaar weer hetzelfde: met het vallen van de bladeren en het koudere

Lees verder >