Is je libido eerder lager dan hoger?

Leestijd: 2 minuten
Als er naar één paddenstoel, zowel in het Westen als in het Oosten, veel onderzoek met een positief resultaat is gedaan, dan is het wel de Cordyceps. Van deze paddenstoel kennen we twee soorten de Cordyceps Sinensis en de Cordyceps Militaris. Zonder daar verder op in te gaan kunnen we aannemen dat de Cordyceps Militaris het meeste wordt gebruikt. Dat heeft vooral als oorzaak dat de kosten verbonden aan het oogsten van de Cordyceps Sinensis extreem hoog zijn (de kosten bedragen al snel $20.000,= per kilo). In China – en jammer genoeg nog weinig in het Westen – wordt Cordyceps door veel topsporters gebruikt om hun prestaties te verhogen. Zo is bekend dat het Chinese team tijdens de Olympische Spelen van 1992 indrukwekkende teamprestaties hebben neergezet.

Als er naar één paddenstoel, zowel in het Westen als in het Oosten, veel onderzoek met een positief resultaat is gedaan, dan is het wel de Cordyceps. Van deze paddenstoel kennen we twee soorten de Cordyceps Sinensis en de Cordyceps Militaris. Zonder daar verder op in te gaan kunnen we aannemen dat de Cordyceps Militaris het meeste wordt gebruikt. Dat heeft vooral als oorzaak dat de kosten verbonden aan het oogsten van de Cordyceps Sinensis extreem hoog zijn (de kosten bedragen al snel $20.000,= per kilo).

 

In China – en jammer genoeg nog weinig in het Westen – wordt Cordyceps door veel topsporters gebruikt om hun prestaties te verhogen. Zo is bekend dat het Chinese team tijdens de Olympische Spelen van 1992 indrukwekkende teamprestaties hebben neergezet. Meerdere wereldrecords werden er verbroken. Dat trok natuurlijk gelijk de aandacht en er werd direct gedacht aan het gebruik van verboden ‘prestatie verhogende’ middelen, zoals steroïden. Wat echter snel bleek was dat de Chinezen veel Cordyceps hadden gebruikt. Cordyceps draagt namelijk bij aan de zuurstofafgifte op celniveau in het lichaam en met meer zuurstof in het lichaam, ben je in staat betere prestaties te leveren en/of fysieke inspanningen langer vol te houden.

 

Van deze paddenstoel is ook bekend dat het een libidostimulerend middel is, zowel bij mannen als bij vrouwen en dat het een effect heeft op de kwaliteit van de mannelijke geslachtshormonen en daarmee op het sperma en de spermaproductie. Wetenschappelijk is aangetoond dat Cordyceps de hormoonspiegel verhoogt en daarmee de vruchtbaarheid van vrouwen. Een probaat middel om ook te gebruiken als men zwanger wil raken of als men een IVF-behandeling wil ondersteunen.

 

Voldoende overtuigd? Probeer dan eens Cordyceps!

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
Pinterest

Niet uitgelezen? Zie deze berichten!

Krachtpatsers! Paddenstoelen: Lekker én Gezond!

Paddenstoelen zijn culinaire wonderen en een powerhouse van gezondheid, rijk aan essentiële voedingsstoffen zoals vezels, antioxidanten, en vitamines. Ze bevorderen een goed humeur en sterke botten met Vitamine D, verhogen energie met B-vitamines, en ondersteunen hartgezondheid en immuunsysteem, erkend in de Traditionele Chinese Geneeskunde.

Lees verder >

Zomer naar herfst

Als de zomer plaatsmaakt voor de herfst, komen verkoudheid en griep vaak om de hoek kijken. Het is eigenlijk elk jaar weer hetzelfde: met het vallen van de bladeren en het koudere

Lees verder >