Kunnen medicinale paddenstoelen de symptomen behorend bij de menopauze helpen verminderen?

[reading_time]
U kent ze wel die nare verschijnselen die horen bij de menopauze: van opvliegers, vermoeidheid, tot en met terugkerende urineweginfecties. En al die symptomen hebben een aanzienlijke impact op het dagelijks leven van een vrouw, maar zeker ook op haar omgeving. Het is zo jammer dat nog zo weinig mensen, in dit geval ook vrouwen, bekend zijn met de unieke krachten waar medicinale paddenstoelen over beschikken. Was dat wel het geval dan zouden zij al veel eerder gebruik maken van bijvoorbeeld paddenstoelen als Reishi, Lion’s Mane, Chaga en Cordyceps om die vervelende symptomen, die horen bij de menopauze, aan te pakken. De hier bovengenoemde paddenstoelen worden geclassificeerd als ‘adaptogenen’. Dat betekent dat ze aan het lichaam hulpmiddelen bieden om beter met stress om te gaan, naast dat ze ook andere gunstige uitwerkingen kunnen hebben op het menselijk lichaam (zoals het beschermen van het lichaam tegen infecties).

U kent ze wel die nare verschijnselen die horen bij de menopauze: van opvliegers, vermoeidheid, tot en met terugkerende urineweginfecties. En al die symptomen hebben een aanzienlijke impact op het dagelijks leven van een vrouw, maar zeker ook op haar omgeving.

 

Het is zo jammer dat nog zo weinig mensen, in dit geval ook vrouwen, bekend zijn met de unieke krachten waar medicinale paddenstoelen over beschikken. Was dat wel het geval dan zouden zij al veel eerder gebruik maken van bijvoorbeeld paddenstoelen als Reishi, Lion’s Mane, Chaga en Cordyceps om die vervelende symptomen, die horen bij de menopauze, aan te pakken.

 

De hier bovengenoemde paddenstoelen worden geclassificeerd als ‘adaptogenen’. Dat betekent dat ze aan het lichaam hulpmiddelen bieden om beter met stress om te gaan, naast dat ze ook andere gunstige uitwerkingen kunnen hebben op het menselijk lichaam (zoals het beschermen van het lichaam tegen infecties).

 

Medicinale paddenstoelen geven het lichaam, zoals gezegd, de mogelijkheid om stress beter te weerstaan, maar geven ook meer energie om met dagelijkse problemen om te gaan. Reishi bijvoorbeeld stimuleert de hersenen om rustgevende en kalmerende neurotransmitters te produceren. Onderzoeken hebben aangetoond dat het ook, net als bij Lion’s Mane, symptomen van angst en milde depressie kan verlichten. Het bijzondere van Lion’s Mane is dat het daarnaast ook   ontstekingen vermindert die vaak gepaard gaan met angst. Lion’s Mane verbetert daarnaast de bloedtoevoer naar de hersenen, wat de stemming kan verbeteren.

 

Mocht u ook de vermoeidheidverschijnselen willen verminderen en uw energieniveau aan willen pakken dan is het zeker aan te raden om gedurende de dag zowel Cordyceps als Lion’s Mane in te nemen. Lion’s Mane ondersteunt namelijk het geheugen, de focus en de cognitie. Cordyceps helpt meer op fysiek niveau en zorgt voor een soepele en aanhoudende, cafeïnevrije energieboost door het vermogen van het lichaam om zuurstof beter te gebruiken en daardoor het lichaam meer energie te geven. Cordyceps wordt veel gebruikt door sporters om hun energie, uithoudingsvermogen en herstel te verbeteren.

 

Dan is er nog een paddenstoel die hier nog niet werd genoemd en dat is Chaga. Deze paddenstoel is misschien wel het ontbrekende element in uw dagelijkse verzorging van de huid. Chaga voorkomt cel beschadiging en vertraagt huidveroudering, het beschermt uw huid van binnenuit tegen Uv-straling. Je zou kunnen zeggen het werkt als een inwendige, anti-verouderings-zonnescherm.

 

Zo teruglezend zou ik zeggen dat er voldoende aanleiding is, mocht u de klachten herkennen, om de overstap te maken naar het gebruik van medicinale paddenstoelen. Ik ben benieuwd naar uw ervaringen?

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
Pinterest

Niet uitgelezen? Zie deze berichten!

Krachtpatsers! Paddenstoelen: Lekker én Gezond!

Paddenstoelen zijn culinaire wonderen en een powerhouse van gezondheid, rijk aan essentiële voedingsstoffen zoals vezels, antioxidanten, en vitamines. Ze bevorderen een goed humeur en sterke botten met Vitamine D, verhogen energie met B-vitamines, en ondersteunen hartgezondheid en immuunsysteem, erkend in de Traditionele Chinese Geneeskunde.

Lees verder >

Zomer naar herfst

Als de zomer plaatsmaakt voor de herfst, komen verkoudheid en griep vaak om de hoek kijken. Het is eigenlijk elk jaar weer hetzelfde: met het vallen van de bladeren en het koudere

Lees verder >