Chaga: Anti-Aging held?

[reading_time]
Chaga ook wel bekend als “De paddenstoel van de onsterfelijkheid”. Naarmate we ouder worden kennen wel allemaal de kwaaltjes die daaraan verbonden zijn. Langzamerhand voelen we steeds meer pijntjes, kunnen we minder snel uit de voeten, vergeten we soms wat en ja jammer genoeg wordt met het ouder worden ons lichaam er ook niet mooier op. Is daar nu niets tegen te doen vraag ik mij dan af? Kunnen we die veroudering niet wat vertragen? Helemaal stopzetten zal vast niet lukken verwacht ik, maar toch? In mijn zoektocht naar een oplossing op internet, kwam ik een boeiend artikel tegen waarin werd uitgelegd hoe het verouderingsproces in elkaar zit en wat we zouden kunnen doen om daar wat meer grip op te krijgen. Maar wat is ouder worden eigenlijk. Een definitie die ik vond zegt daar ongeveer het volgende over:

Chaga blog cover image Chaga blog front

Chaga ook wel bekend als “De paddenstoel van de onsterfelijkheid”

Naarmate we ouder worden kennen wel allemaal de kwaaltjes die daaraan verbonden zijn. Langzamerhand voelen we steeds meer pijntjes, kunnen we minder snel uit de voeten, vergeten we soms wat en ja jammer genoeg wordt met het ouder worden ons lichaam er ook niet mooier op.

Is daar nu niets tegen te doen vraag ik mij dan af? Kunnen we die veroudering niet wat vertragen? Helemaal stopzetten zal vast niet lukken verwacht ik, maar toch?

 

In mijn zoektocht naar een oplossing op internet, kwam ik een boeiend artikel tegen waarin werd uitgelegd hoe het verouderingsproces in elkaar zit en wat we zouden kunnen doen om daar wat meer grip op te krijgen.

 

Maar wat is ouder worden eigenlijk. Een definitie die ik vond zegt daar ongeveer het volgende over:

 

“Vanaf wat gewoonlijk middelbare leeftijd wordt genoemd, worden handelingen en bewegingen van het menselijk lichaam kwetsbaarder voor dagelijkse slijtage: er is een algemene achteruitgang in fysiek en mogelijk mentaal functioneren. Tijdens de tweede helft van ons leven is iemand vatbaarder voor problemen met de verschillende functies van het lichaam en voor het ontwikkelen van chronische of ernstige ziekten. De celdeling die vroeger snel was om het lichaam in conditie te houden neemt snel af.”

 

Wat nu blijkt is dat de Chaga-paddenstoel, ook wel de “Mushroom of Imortality” genoemd een cocktail is van buitengewone, complexe, leven verbeterende fytonutriënten (stoffen die in plantaardig voedsel zitten en  belangrijk zijn voor de menselijke gezondheid). U moet weten dat de Chaga-paddenstoel eigenlijk als een plaag leeft op vooral de berkenboom en de voedingsstoffen direct uit de stammen en takken van de boom haalt.

Chaga

De belangrijkste gezondheidsvoordelen die deze paddenstoel biedt liggen op de volgende terreinen:

 

  • Anti-aging – helpt bij de gezondheid en zorgt voor de bescherming van huid en haar;
  • Ontstekingsremmend, antiviraal en immunomodulatie (dat betekent: verbetering van het afweersysteem) en
  • Kritische invloed op de hogere hersenfuncties (het leren en het geheugen).

 

In dit artikel wilde ik mij voor nu alleen richten op het verouderingsproces zonder de andere terreinen te kort te willen doen. In een volgend artikel kan ik meer aandacht besteden aan de genoemde andere terreinen.

 

Het gaat hier te ver om uitvoerig in te gaan op een ORAC-test, een test welke werd ontwikkeld door de wetenschappers van het National Institute on Aging (NIA). Voor nu is het belangrijk om te weten dat de ORAC-scores het vermogen meten van voedsel, olie of kruiden om vrije radicalen (dit zijn zeer reactieve zuurstofmoleculen die de oxidatieve stress veroorzaken die leidt tot vroegtijdige veroudering van de huid) te absorberen.

 

Het bijzondere is nu dat onderzoekers hebben vastgesteld dat het consumeren van voedsel met hoge ORAC-scores beschermt tegen vroegtijdige veroudering, leeftijdsgebonden geheugenverlies en de schade die door vrije radicale wordt aangericht neutraliseert. Nu laat ik u eens raden wie binnen deze scores de categorieleider is?

Chaga ORAC Score

Exact Chaga. Chaga heeft tot 50 keer meer superoxide disnutase enzymen dan bijvoorbeeld wilde bosbessen, aardbeien, bladgroenten, truffels of zeewier. Het is zelfs zo dat in het wild geoogste Chaga-paddenstoelen zelfs het hoogste gehalte van deze enzymen heeft van alle bekende voedingsmiddelen.

 

Bovendien heeft Chaga zijn kenmerkende donkere kleur te danken aan het zeer hoge melaninegehalte. Laat dat nu het belangrijkste pigment in onze huid zijn die verantwoordelijk is voor de gezondheid en het mooi en soepel houden van onze huid. Het helpt niet alleen de huid en het haar te beschermen tegen beschadiging van de zon, het helpt zelfs om de reeds bestaande ouderdomsvlekken te doen verminderen.

 

Het is daarbij wel belangrijk om op te merken dat nadat je Chaga hebt gegeten, de melanine in je maag wordt afgebroken tot antioxidanten, waarna deze antioxidanten je lichaam aanzetten en in staat stellen om zijn eigen melanine te produceren. Niks mis mee zou ik zeggen, dan blijft het lichaam ook nog lekker actief.

 

Voor mij is het duidelijk! Bij mij op het menu komt meer Chaga te staan. Onsterfelijk zal ik wel niet worden, maar mooi oud worden is zeker haalbaar!

 

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
Pinterest

Niet uitgelezen? Zie deze berichten!

Krachtpatsers! Paddenstoelen: Lekker én Gezond!

Paddenstoelen zijn culinaire wonderen en een powerhouse van gezondheid, rijk aan essentiële voedingsstoffen zoals vezels, antioxidanten, en vitamines. Ze bevorderen een goed humeur en sterke botten met Vitamine D, verhogen energie met B-vitamines, en ondersteunen hartgezondheid en immuunsysteem, erkend in de Traditionele Chinese Geneeskunde.

Lees verder >

Zomer naar herfst

Als de zomer plaatsmaakt voor de herfst, komen verkoudheid en griep vaak om de hoek kijken. Het is eigenlijk elk jaar weer hetzelfde: met het vallen van de bladeren en het koudere

Lees verder >